2.1 Royal Caribbean International


Royal Caribbean International is een cruise lijn gevestigd in Miami, Florida, Verenigde Staten. Het is eigendom van Royal Caribbean Cruises Ltd . Met ingang van oktober 2015 bezit de cruise lijn 23 schepen en 3 schepen in aanbouw , en gecontroleerde 17 procent van de cruise markt wereldwijd. The Harmony of the Seas leaves the Saint-Nazaire shipyardAlle schepen van Royal Caribbean International hebben namen die eindigen met “of the Seas”(bv Harmony of the Seas), een praktijk die begon in 1991. Zuster merken eigendom van Royal Caribbean Cruises Ltd zijn Celebrity Cruises, Azamara Cruises, Pullmantur Cruises en CDF Croisières de France.
Royal Caribbean International is opgericht als Royal Caribbean Cruise Line in 1968 door drie Noorse rederijen: Anders Wilhelmsen & Company, I. M. Skaugen & Company, en Gotaas Larsen.

Op  is de oprichter  Edwin W. Stephan op 87-jarige leeftijd overleden.

Op werd bekend dat het Grand Port-project was gestart.

Op heeft de rederij Hideaway Beach onthuld.

Vision klasseAfbeeldingsresultaat voor Vision of the Seas

Grandeur of the Seas

Enchantment of the Seas

Rhapsody of the Seas

Vision of the Seas

Voyager klasseAfbeeldingsresultaat voor Voyager of the Seas

Voyager of the Seas

Explorer of the Seas

Adventure of the Seas

Navigator of the Seas

Mariner of the Seas

Radiance klasseAfbeeldingsresultaat voor Radiance of the Seas

Radiance of the Seas

Brilliance of the Seas

Serenade of the Seas

Jewel of the Seas

Freedom klasseAfbeeldingsresultaat voor Freedom of the Seas

Freedom of the Seas

Liberty of the Seas

Independence of the Seas

Oasis klasseGerelateerde afbeelding

Oasis of the Seas

Allure of the Seas

Harmony of the Seas

Symphony of the seas

Quantum klasse Ron on Twitter: "@RoyalCaribbean Spectrum of the Seas passing ...

Quantum of the Seas

Anthem of the Seas

Ovation of the Seas

Spectrum of the seas

Odyssey of the Seas                    Quantum klasse 2020

Wonder of the seas                    Oasis klasse        2021

Icon of the seas 1                        Icon klasse           2022

Oasis 6                                          Oasis klasse          2023

Icon of the seas 2                        Icon klasse           2024

Oasis 7

Oasis 8

Verkocht

Song of Norway           1970-1996

Nordic Prince               1971-1995

Sun Viking                     1972-1998

Song of America           1982-1999

Viking Serenade          1982 1980-2002

Empress of the Seas    1990-2004   2016-2020

Sovereign of the Seas 1988-2008

Monarch of the Seas   1991-2013

Splendor of the seas   1996–2016

Legend of the seas      1995–2017

Majesty of the seas      1992-2020

De nieuw gecreëerde lijn zet haar eerste schip, het Song of Norway, twee jaar later in dienst . Een jaar later, de Nordic Prince en in 1972 is de Sun Viking toegevoegd. In 1978 was de Song of Norway het eerste passagiersschip van Royal Caribbean dat werd verlengt met 26 meter.. Na het succes van dit werk, werd ook de Nordic Prince in 1980 verlengt. Tijdens het verlengen werd de achtersteven verandert. Royal Caribbean kreeg veel wereldwijde erkenning toen in 1982 de Song of America werd gebouwd. Ze was toen het 3e grootste passagiersschip ter wereld (na de Norway en de Queen Elizabeth 2).Afbeeldingsresultaat voor Song of America insite Viking Crown Lounge
Royal Caribbean huurde in 1986 een kust woning in Haïti, die het gebruikt als een privé-bestemming voor de gasten. Deze bestemming heet nu Labadee.

Afbeeldingsresultaat voor sovereign of the seas royal caribbean

Na een herstructurering van het bedrijf in 1988, werd de Sovereign of the Seas gebouwd.Toen was dit het grootste schip ter wereld. Twee jaar later kwam de Nordic Empress en Viking Serenade in dienst. In hetzelfde jaar, kocht Royal Caribbean  een tweede prive-bestemming, Little Stirrup Cay, een eiland in de Bahama’s, die ze omgedoopte tot “Coco Cay.”
Majesty of the Seas en Monarch of the Seas in Nassau, de Bahamas.
Monarch of the Seas, het tweede schip van de Soevereine klasse, in dienst van het volgende jaar. Het derde schip van de Soevereine klasse, Majesty of the Seas, werd een jaar later opgeleverd.
Door dat Royal Caribbean op het New York Stock Exchange in 1993 was, maakte het bedrijf de komende 2 jaar en snelle groei door en bouwde een nieuw hoofdkantoor in Miami, Florida, en verving de Nordic Prince door de nieuwe Legend of the Seas.

Naar aanleiding van deze gebeurtenissen, kwamen twee nieuwe Vision-klasse schepen in dienst, de Splendour of the Seas en de Grandeur of the Seas. In 1996 heeft het bedrijf een overeenkomst met Finland Aker Finnyards getekend voor de bouw van 130.000 ton schepen en, in 1997 werd het oudste schip, de Song of Norway werd verkocht en twee nieuwe Vision-klasse schepen in dienst, Rhapsody of the Seas en Enchantment of the Seas. Het bedrijf heeft zich ook samengevoegd met Celebrity Cruises en veranderde zijn naam van “Royal Caribbean Cruise Line” naar “Royal Caribbean International.” Het volgende jaar markeerde een overgang naar een meer “strikt moderne lijn”, wanneer de laatste van oudere schepen van het bedrijf, Song of America en Sun Viking, werden verkocht. In 1998 kwam de Vision of the Seas kwam in dienst, de laatste van de Vision-klasse schepen.

In 1999 kwam de Voyager of the Seas als het  nieuwste en ’s werelds grootste cruiseschip in dienst met veel aandacht van de media. Twee jaar later kwam de Explorer of the Seas in de vaart, en de eerste van de nieuwe Radiance klasse milieuvriendelijker cruiseschepen, Radiance of the Seas.

Afbeeldingsresultaat voor Radiance of the Seas

De Voyager-klasse Navigator of the Seas en de Radiance-klasse Brilliance of the Seas werden in 2002 in dienst gesteld. Mariner of the Seas en Serenade of the Seas in 2002, een ander paar Voyager en Radiance-klasse schepen werden het volgende jaar geïntroduceerd, bergbeklimmen muren werden introduceert. een kenmerk van elke Royal Caribbean schip sinds dat jaar. Een vierde Radiance-klasse schip, Jewel of the Seas, gevolgd in 2004, en de lijn van de Nordic Empress werd opnieuw gedoopt als Empress of the Seas, die later tot Pullmantur Cruiseswerd verkocht in 2008.

Afbeeldingsresultaat voor Enchantment of the Seas drydockIn 2005 ging Enchantment of the Seas in Rotterdam het droogdok in om met 74-voet (23 m) verlengt te worden.

Afbeeldingsresultaat voor Freedom of the SeasDe bouw begon met Freedom of the Seas, nieuwste schip van de lijn, op Aker Finnyards in 2005, en het schip lanceerde het volgend jaar als de grootste passagiersschip ter wereld. Freedom of the Seas ‘zusterschip, Liberty of the Seas, werd gelanceerd in 2007, en de Independence of the Seas werd in 2008 opgeleverd.

Gerelateerde afbeeldingEen nog grotere klasse, de Oasis klasse, met Oasis of the Seas en de Allure of the Seas, werd gelanceerd in 2009 en 2010, het garanderde van Royal Caribbean het grootste schip te hebben voor de komende jaaren. In december 2012, heeft Royal Caribbean aangekondigd dat ze een derde Oasis-klasse cruiseschip door STX France lieten bouwen. Ze werd eerst Oasis 3 genoemd.  In maart 2014 kondigde Royal Caribbean aan dat ze een vierde Oasis hadden besteld in STX France.

In februari 2013, kondigde Royal Caribbean de eerste twee schepen van hun nieuwste Quantum klasse, Quantum of the Seas en Anthem of the Seas, die werden op de Meyer Werft gebouwd. In mei van dat jaar, had  Royal Caribbean aangekondigd dat ze een contract voor een derde Quantum-klasse schip voor levering in medio 2016 had ondertekend.

In september 2014, kondigde Royal Caribbean aan dat het derde Quantum schip            Ovation of the Seas zou worden genoemd , en in februari 2015 kondigde zij aan dat de derde Oasis-klasse schip Harmony of the Seas zou gaan heten

In maart 2015, kondigde Royal Caribbean aan dat ze had ingestemd om de Splendour of the Seas te verkopen aan TUI Cruises in het tweede kwartaal van 2016.

In juni 2016, kondigde Royal Caribbean aan dat ze hadden ingestemd om de  Legend of the Seas te verkopen aan Thomson Cruises in het tweede kwartaal van 2017.

Afbeeldingsresultaat voor quantum of the seas Meyer WerftMet de overname van de Ovation of the seas heeft Royal Caribbean bekend gemaakt dat er 2   Quantum schepen bij de Meyer Werf zijn besteld. Ze zallen 2019 en 2021 in e vaart komen.

In Mei 2016 werd er en 5e Oasis besteld bij STX France en zal 2021 in de vaart komen.