2.1.8.4 Spectrum of the Seas


Spectrum of the Seas is het vierde schip van de Quantum Ultra klasse zijn en zal 2019 in de vaart komen.

Quantum of the seas  2014

Anthem of the seas     2015

Ovation of the seas      2016

Spectrum of the Seas   2019

Odyssey of the Seas     2020

Op

Op  werd de kiel gelegd.

Op

Op werd bekend dat het schip een skypad zal krijgen.

Op 25 februari 2019 werd het schip bij de Meyer Werf uitgedokt.

Op

In juni 2018 werden er meer details bekend gemaakt.

Het schip heeft en tonnemaat van 168,800 GT.

Het schip is 348 meter lang  41,8 meter breed en heeft en diepgang van 8,5 meter

Two70°

Gerelateerde afbeeldingTwo70 ° is een lounge op dekken 5-6 aan achtersteven van het schip, met drie verdiepingen hoog 270 graden panoramisch uitzicht op de oceaan, een café en de grootste bar op het schip. Automatische raamschermen kunnen de ramen bedekken om de hoeveelheid zonlicht in te voeren en een 18-projector projectie-mapping-systeem kan beeldschermbeelden in 12k-resolutie op de Vistarama-schermen projecteren.

‘S Nachts kunnen beweegbare meubels en inklapbare verdelers en kroonluchters de ruimte herconfigureerd worden om gebruikt te worden als optredens voor een nouveau-cirque-stijl of als disco. Beide nachtelijke toepassingen maken gebruik van het projectiesysteem en 6 robotisch gecontroleerde 100-inch LCD-schermen om digitale beelden te bieden.

Afbeeldingsresultaat voor Quantum of the seas North Star

North Star

De North Star is het higlight van deze scheepsklasse.

Bionic Bar

Afbeeldingsresultaat voor Bionic Bar

Bij de Bionic Bar maken robot armen cocktails van Makr Shakr.

SeaPlex

Afbeeldingsresultaat voor Quantum of the seas SeaPlexGelegen aan het midden van dek 15, is de SeaPlex een grote indoor gym met een full-size basketbalveld dat kan worden omgezet worden in en Botsauto baan. Naast basketbal en voetbal, kan de sportschool ook worden gebruikt als dansvloer, een vliegende trapzeeschool of rolschaatsen. De bumperwagens in de SeaPlex lopen op batterijen, waardoor de geleidende vloer / het plafond van de traditionele bumperautomaten worden vermeden, hoewel de batterijen enkele uren duren om te opladen. Bij het configureren van auto’s, worden de inklapbare schokdempers vanuit de omtrek van het hof geïmplementeerd.

De SeaPlex beschikt ook over tafeltennis, air hockey en foosball tafels op een mezzanine op de tweede verdieping. Op Anthem of the Seas wordt een van deze ruimtes gebruikt voor zes Xbox One consoles.

Er is ook een SeaPlex Dog House food truck-stijl voedselstalletje (serviceteller) die hotdogs en frisdranken biedt.