2.1.7.3 Harmony of the seas


Afbeeldingsresultaat voor Harmony of the seas in port everglades

Harmony of the Seas is een Oasis klasse cruiseschip van Royal Caribbean International. Met een bruto tonnage van 226.963 GT, is zij de grootste passagiersschip ter wereld, meer dan haar oudere zussen Oasis of the Seas en de Allure of the Seas.

Oasis of the seas             2009

Allure of the Seas           2010

Harmony of the Seas     2016

Symphony of the Seas   2018

Wonder of the seas         2021

Oasis 6                               2023

In januari 2013 werd aangekondigd dat Atlantic Star was overgedragen aan STX France als onderdeel van de deal voor de financiering voor de Harmony of the seas

Het succes van de eerste twee Oasis-klasse schepen leidde Royal Caribbean Cruises naar een derde schip van het type dat in december 2012 werd aangekondigt. Harmony of the Seas dreef 19 juni 2015 uit het bouwdock, begon haar eerste proefvaart op 10 maart 2016  en werd op 12 mei 2016 opgeleverd aan Royal Caribbean  Na een bouwtijd van 32 maanden,voer het schip eerst op 15 mei 2016 uit het STX France dok in Saint-Nazaire, dat door zo’n 70.000 mensen werd bijgewoond.  Haar eerste bestemming was Southampton, Engeland, hoewel de thuishaven Barcelona tot 23 oktober.

Op vertrok het schip naar amerika

Op brak Space X een raket lancering af omdat de Harmony of the seas voor de kust in de gevarenzone dobberde.

Harmony of the Seas heeft twee korte “voorbeeld cruises”, drie nachten naar Cherbourg en vier nachten naar Rotterdam, na het bereiken van de haven in Southampton op 17 mei.  Tijdens deze reizen, klaagden passagiers  over voortgaande bouw, een gebrek aan warm water, ongeopend attracties, excessieve wachttijden in restaurants, en andere zaken. De maidentrip van het schip vertrok uit Southampton op 29 mei en aangekomen bij de zomer thuishaven van Barcelona op 5 juni. Volgens de passagiers op deze cruise, was de bouw klaar en het schip klaar om te varen.
Afbeeldingsresultaat voor harmony of the seasVoor het eerste seizoen, zal Harmony of the Seas biedt zeven-nacht westelijke Middellandse Zee cruises afkomstig uit Barcelona en Civitavecchia.  Eind oktober 2016 zal het schip de Atlantische Oceaan over te steken naar de Verenigde Staten, waar ze zeven ’s nachts Oost-en West Caribbean cruises afkomstig uit Port Everglades, Florida, te beginnen in november zal aanbieden. Net als de Oasis of the seas.

Afbeeldingsresultaat voor oasis of the seas sternDe Harmony of the seas heeft een split structuur, waarbij de”Central Park” en “Boardwalk” tussen de kabines ligen. Deze ruimtes zijn voorzien van weelderige tropische tuinen, chique restaurants, winkels, en een werkende carrousel.
De verplaatsing van de werkelijke massa wordt geschat op ongeveer 100.000 ton, wat overeenkomt met de verplaatsing van een nimitzklasse.

Om het schip stabiel te houden zonder verhoging van het ontwerp te overdrijven, hebben de ontwerpers en bredere romp gecreëerde . Ongeveer 9 m van het schip ligt onder water, een klein percentage van de totale lengte van het schip.

Het schip vervoert 18 reddingsschepen die 370 mensen kunnen herbergen, voor een totaal van 6660 mensen. Ook zijn er opblaasbare reddingsvlotten voor extra passagiers en bemanning.

Afbeeldingsresultaat voor oasis of the seas royal loft suiteDe Harmony of the seas heeft  2.704 cabines in 37 verschillende categorieën, waarvan er 46 toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Omdat de hutten op de romp staan als hotel blokken, zijn er uitzonderlijk veel buiten cabines. Deze variëren van de standaard cabine tot aan de 28 nieuw ontworpen ruime lofts, die op de Oasis of the Seas werden gerealiseerd voor de eerste keer.
Gerelateerde afbeeldingDe Lofts bevinden zich op de twee bovenste dekken(achter de schoorsteen en als achterkant van de Crown). De twee verdiepingen tellende “Royal Loft Suite”, met een oppervlakte van 141 m² het grootste Loft aan boord. Het is uitgerust onder andere met een vleugel, een bibliotheek, een balkon met een lcd-tv en een hot tub. De “Royal Suite Loft” kan worden aangesloten op de “Crown Loft Suite” naar een wooneenheid van 192 m². In aanvulling op de hokken ook het schip uitgerust met comfortabele suites. De uitrusting van de ‘Royal Suite’ is gebaseerd op het “Royal Suite Loft” en is ontworpen voor vier personen. De “Presidential Family Suite” is geschikt voor maximaal 14 personen. Het heeft u. A. Vier slaapkamers en vier badkamers. Van de zes “Aqua Theater suite” heeft vrij uitzicht op de “Boardwalk” en de “Aqua Theater”. Deze suites zijn ontworpen voor acht personen en zijn elk voorzien van twee slaapkamers en twee badkamers.

Nieuw op de Harmony of the seas zijn de glijbanen. Het zijn de eerste bij Royal Caribbean International.

Afbeeldingsresultaat voor harmony of the seas slide

Afbeeldingsresultaat voor harmony of the seas water slide