Windstar onthuld details Star Plus Initiative

Tijdens een persconferentie van de week onthulde president John Delaney, de in Seattle gevestigde cruisemaatschappij, 360-graden “opvattingen” en weergaven van wat gasten zullen ervaren op de drie gerenoveerde schepen van de lijn, Star Breeze, Star Legend en Star Pride.

Het Star Plus Initiative is het meest complexe en uitgebreide kleine scheepsverlengings-, motorvervangings- en renovatieproject in de cruise industrie volgens Windstar.

“Dit is de grootste investering en uitbreiding in de geschiedenis van Windstar Cruises”, zei Delaney. “De investering van een kwart miljard dollar zorgt ervoor dat onze trouwe en toekomstige gasten, en industriële partners, blijven endat deze schepen generaties lang zullen blijven varen voldoen aan hun belofte om de kleinere havens en wateren van de wereld te bezoeken waar ons merk bekend om staat. We zijn er allemaal trots op deel te mogen uitmaken van dit historische evenement in de kleine scheepvaartcruisindustrie. ‘

Windstar neemt de helft van zijn vloot – Star Breeze, Star Legend en Star Pride – en renoveert elk schip na elkaar. Het werk aan de schepen begint in oktober 2019 en eindigt in november 2020. De totale capaciteit van de uitgebreide schepen zal 312 gasten zijn.

De nieuwe motoren van de schepen zullen nieuwe wereldwijde IMO-limieten (International Maritime Organisation) hebben en deze overschrijden.

Bovendien zijn de nieuwe motoren ontworpen om de uitstoot van stikstofoxiden te verminderen, wat de bedrijfsdoelstellingen van reizen met een zachtere ecologische voetafdruk ondersteunt.

Giorgio Rizzo, Executive Vice President Fincantieri Services, zei: “Star Plus Initiative is een buitengewoon en zeer uitgebreid programma, daarom zijn we vereerd om samen te werken met Windstar voor de uitvoering ervan. Verzendingen van schepen zijn veel meer dan eenvoudige upgrades, ze gaan over het verbeteren van de belangrijkste technische en commerciële kwaliteiten van het schip, terwijl ze de merkattributen verrijken die Windstar de reputatie hebben opgeleverd een innovatieve leider te zijn in cruiseschepen op kleine schepen. In de afgelopen paar jaar heeft ons bedrijf een strategische keuze voor de lange termijn gemaakt om zich te specialiseren in dit soort operaties, met name in het cruisesegment, waardoor we snel een erkende leidende positie in deze sector hebben verworven. ”

De schepen krijgen 50 nieuwe suites geconfigureerd met het bed bij het raam of balkon. Delaney gaf ook een eerste blik op de geplande nieuwe Grand Owner’s Suite, de mid-ship suite met drie aangrenzende individuele suites om een ​​suite met 3 slaapkamers, 3,5 badkamers, een aparte eetkamer en woonkamer, een entertainmentbar, een ruim centraal balkon en extra balkon in een van de slaapkamersuites.

Een uitnodigend nieuw infinity-zwembad werd ook onthuld, samen met een opnieuw bedacht restaurant Veranda met een nieuwe lay-out en meer ligstoelen.

In 25 november 2018 werd de Star Plus Initiative bekend gemaakt

Star Pride (1988) kwam in maart 2014 bij de Windstar vloot.

Star Breeze, (1988) kwam in Mei 2015 bij de Windstar vloot.

Star Legend (1990) kwam in Mei 2015 bij de Windstar vloot.

 

1 comments

Geef een reactie