5.22.6 Star Legend


Star Legend (voorheen Royal Viking Queen, Queen Odyssey en Seabourn Legend) is een cruiseschip gebouwd door Schichau-Seebeckwerft in Bremerhaven, Duitsland en geëxploiteerd door Windstar Cruises.

Ze is het identieke zusterschip van Star Pride en Star Breeze, allemaal ontworpen door Petter Yran en Bjørn Storbraaten.

Op

Op

Op  kwam het schip weer in de vaart.

Onder een van haar vorige namen, Seabourn Legend, was ze te zien in de film Speed ​​2: Cruise Control uit 1997. In de film zitten LAPD-politieagent Alex Shaw (Jason Patric) en zijn vriendin Annie Porter (Sandra Bullock) vast op het schip, waar navigatiecomputers zijn geherprogrammeerd door een computerhakker (Willem Dafoe) en het schip op ramkoers zetten met een supertanker.

Ze vertrok in april 2015 uit de vloot van Seabourn en ging in mei 2015 in dienst voor Windstar Cruises.

Royal Viking Queen
De bouw van Royal Viking Queen begon in 1990 door Schichau-Seebeckwerft in Bremerhaven, Duitsland. Ze was het laatste schip dat werd gebouwd voor Royal Viking Line en is het kleinste. Ze was oorspronkelijk gepland voor Seabourn Cruise Line in 1990, werd vertraagd vanwege de financiële beperkingen van investeerders en werd uiteindelijk gekocht door Royal Viking Line. Ze werd gelanceerd in mei 1991 en werd voltooid in februari 1992. Ze werd in dienst gesteld voor Kloster Cruise. Ze voerde haar zeeproeven uit en haar eerste reis begon op 11 februari 1992 en werd beëindigd op 29 februari 1992. Het schip opereerde op verschillende kruisingen voor Royal Viking Line, een dochteronderneming van Kloster. Tijdens haar dienst als Royal Viking Queen maakte ze deel uit van ’s werelds toonaangevende cruiseschepen, die consequent door verschillende publicaties tot de tien belangrijkste cruiseschepen ter wereld werd uitgeroepen.
In 1995 werd de naam van het schip veranderd in Queen Odyssey nadat ze was toegewezen aan Royal Cruise Line, een andere dochter van Kloster. Ze bleef in bedrijf voor Royal Cruise Line tot januari 1996, toen ze werd verkocht aan Seabourn en zich bij haar zusterschepen voegde.