1.5.2.2 Volendam


MS Volendam is een R-Klasse cruise schip van Holland America Line. Ze heeft  tien dekken, met hutten verspreid over vijf van hen. Het schip bevat acht bars, twee zwembaden, twee bubbelbaden, een spa, en een show lounge. Het thema aan boord van de Volendam is bloemen en vers displays bevinden zich in overvloed aan boord van het schip; inrichting van het hele schip benadrukt ook  bloemenpatronen.

Rotterdam  1997-

Zaandam     2000-

Amsterdam 2000-

Volendam is een R-klasse cruiseschip beheerd door Holland America Line als een dochteronderneming van Carnival Corporation. Ze heeft drie zusterschepen in de vloot, Zaandam, Amsterdam en Rotterdam. Zij was de tweede van deze schepen. MS Volendam is 238 meter (781 voet), een 32,3 m (106 voet) balk, en een 8,1 m (27 ft) ontwerp. [2] Ze heeft tien dekken, en bevat cabines voor de passagiers (de zogenaamde staterooms) op dekken een tot drie (Dolphin, Main en Lower Promenade dekken), en dekken zes, zeven en acht (Verandah, Navigatie en Lido dekken).

Het thema van het schip is bloemen, en ze beschikt overal bloemmotieven. Het atrium bevat een sculptuur verspreid over drie dekken die werd opgericht door Luciano Vistosi. MS Volendam werd gedoopt door voormalig professioneel tennisser Chris Evert op 12 november 1999, die peettante van het schip werd.

Als onderdeel van en upgrate van de Holland America Line vloot zijn Microsoft digitale workshops aan boord gehouden, Volendam lanceerde haar programma op 27 mei 2009  Ze bevat ook andere standaard elementen aan boord van Holland America Line schepen, zoals het Explorations Café, een show lounge, een spa en kinderclubs. Er zijn in totaal van acht bars, twee zwembaden en twee hot tubs.

Het Lido Deck (Dek 8) is voorzien van twee zwembaden, twee bubbelbaden, een grill, een recreatiegebied (zwembad, inclusief ping-pong tafel, schaakbord en nog veel meer), en het Lido Restaurant. Het Lido Restaurant serveert gerechten tussen 7:00-12:30. Het Lido Restaurant sluit na het ontbijt om het diner voor te berijden. Het Lido heeft verschillende secties voor verschillende culturele gerechten, zoals Filippijnse, Indonesische, Marokkaanse, Italiaanse, Zwitserse, en nog veel meer. Elke avond, biedt het Lido Restaurant verschillende soorten culturele voedingsmiddelen, elk in een menu alvorens te betreden. Het Lido Restaurant beschikt ook over de Canaletto Italiaanse keuken voor degenen die wensen om hun eigen onwaardige gebied om te eten hebben.

Na te zijn gerenoveerd in 2006, ging zij in het droogdok in Singapore in 2011 voor een refit.

Geef een reactie