Vervanging Gemini

Life at Sea Cruises, de driejarige wereldcruise die in november vertrekt, heeft haar schip geüpgraded en de 1.000 gasten Gemini vervangen door de grotere en nieuwere Lara met 1.250 gasten, volgens een persbericht van Miray International, dat achter de drie- jaar varen.

“We zijn meer dan verheugd om de prachtige MV Lara te introduceren voor deze ongelooflijke, historische reis van 3 jaar”, aldus Kendra Holmes, CEO van Miray Cruises. “Onze vloot breidt zich uit vanwege de ongekende vraag naar onze langdurige omvaartreizen om op een verantwoorde manier elke hoek van onze planeet te verkennen. Onze bewoners veranderen hun leven voor deze kans, en we zijn vereerd om deel uit te maken van hun persoonlijke reizen.”

Het nieuwe schip zal de bewoners van Life at Sea Cruises een betoverende mix van voorzieningen en gemak bieden met opnieuw ontworpen passagiershutten, een zakencentrum met kantoren, een sigaren- en wijnbar, samen met ander creatief aanbod, aldus het bedrijf.

Er komt ook een 24-uursziekenhuis met gratis medische bezoeken, leer- en verrijkingslezingen en mogelijkheden om deel te nemen aan vrijwilligers- en filantropische initiatieven.

Tijdens de reis van drie jaar zal het schip van 42.000 ton meer dan 210.000 mijl afleggen en 382 havens, zeven continenten en 148 landen aandoen.

“Het is echt opwindend om zo’n overweldigende belangstelling te zien voor onze reisroute en unieke havens waar we altijd in de zomer zullen zijn”, voegde Ethem Bayramoglu, COO van Miray Cruises toe.

“Dit is het bewijs van de allure van ons uitgebreide wereldcruiseconcept en de uitzonderlijke ervaringen die onze bewoners aan boord van MV Lara te wachten staan.”

Voorafgaand aan het inaugurele vertrek uit Istanbul op 1 november 2023, zal Miray Cruises een reeks welkomstevenementen en feestvreugde organiseren in Turkije voor alle geboekte inwoners, wat samenvalt met de viering van het 100-jarig jubileum van de stichting van de Turkse Republiek.

De Gemini zal volgens het bedrijf haar Egeïsche Zee-programma blijven varen.

Eerdere identificeerde men het schip als de AIDAvita. Een woordvoerder van Miray zei dat dit niet het schip was, maar een “zusterschip dat momenteel in gebruik is”. Wat niets minder betekend dat het om de AIDAaura betreft, aangezien die nog steeds in de vaart is en ook direct een zusterschip is. Om de voormalige AIDAcara gaat het ook niet want die is gewoon in dienst en vaart haar rondjes in het zwarte zee.

De Gemini is 1992 gebouwd door Union Navale de Levante, Valencia, Spanje voor Crown Cruise Line als Crown Jewel. Ze heeft ook gevaren onder de naam Cunard Crown Jewel. Ze was ook actief als SuperStar Gemini voor Star Cruises van 1995 tot 2008.

Haar zusterschepen waren de Crown Odyssey 1989 nu als Balmoral, Crown Jewel 1992 nu als Gemini, Crown Dynasty 1993 nu als Breamer.


Geef een reactie