Crystal Serenity & Crystal Symphony aan de ketting in Freeport

Crystal-bemanningsleden staan op omdat ze nog steeds wachten op loonbetalingen van vorige maand en dat ze onlangs niets op hun Brightwell-betaalrekeningen hebben ontvangen.

Symphony heeft geen eten meer, dus ze zullen proviand moeten opnemen. Serenity heeft geen brandstof meer. . . . Het management zegt dat als je vroeg naar huis wilt en als je je contract van 3 maanden niet hebt voltooid, je ontslag moet nemen en je eigen vliegticket moet kopen om naar huis te gaan.

De arrestatie van deze twee Crystal Cruises-schepen houdt verband met het niet betalen van $ 4.600.000 aan brandstof. Zowel de Crystal Symphony als de Crystal Serenity zijn uit de Amerikaanse havens gebleven nadat een federale rechtbank in Miami (Judge Gayles) vorige week een bevel had uitgevaardigd tegen de cruisemaatschappij en haar schepen. Het is onduidelijk hoe deze twee Crystal-schepen werden gedimensioneerd in de Bahama’s, die niet onder de jurisdictie van het Amerikaanse Marshall’s Office vallen.

De Crystal Serenity was donderdag op zee en voer zonder passagiers voor de kust van Florida in internationale wateren na het verlaten van Bimini op de Bahama’s. Het schip was eerder de haven op Aruba geweigerd en liet zijn passagiers in Bimini van boord gaan in plaats van het risico te lopen gearresteerd te worden in de haven van Miami. Volgens mensen op de laatste cruise was er naar verluidt veel belang bij het van boord gaan van zijn gasten in Bimini.

Bericht van Crystal Cruises bemanningslid.:
Wat betreft Crystal Serenity en Crystal Simphony…
Zelfs als je naar huis wilt, kan dat niet. Want we kunnen voorlopig in geen enkele haven aanleggen, waar dan ook… We waren twee dagen in Bimini en toen kwamen de kustwachten daar, dus moesten we vluchten. Op dit moment gaan we Port vrijgeven voor brandstof, daarna… Wie weet wat het zal zijn, zelfs de kapitein zei vandaag dat we geen plan voor de toekomst hebben, dus eigenlijk zijn we gewoon aan het drijven… En geloof me als ik dit zeg, veel mensen willen naar huis, het gaat niet meer om geld…

Geef een reactie