Mein Schiff 2 de eerste

Het eerste grote cruiseschip is weer in dienst toen TUI cruises met de Mein Schiff 2 vertrok op zijn eerste “Blue Cruise” vanuit Hamburg met 1.200 gasten aan boord. Het schip is dan ongeveer 60 procent bezet.

Het TUI Cruises-schip zal geen havens aandoen, maar zal drie nachten in de buurt van Noorwegen varen voor schilderachtige cruises voordat het terugkeert naar Duitsland.

De capaciteit op het schip is agressief verminderd, met een capaciteit van ongeveer 2.900 gasten en nu met slechts 1.200 aan boord, volgens tal van nieuwe gezondheids- en veiligheidsprotocollen.

Wybcke Meier, CEO van TUI Cruises, was aanwezig bij het vertrek en Sebastian Ebel, verantwoordelijk lid van de Raad van Bestuur van TUI Group, was vrijdag ook aanwezig in Hamburg.

TUI zal in augustus een tweede schip, de Mein Schiff 1, in de vaart nemen. Het merk is een joint venture tussenTUI Group en Royal Caribbean.

AIDA, het Duitse merk van Carnival Corporation, volgt in augustus met een geplande start met een drietal schepen die vanuit verschillende Duitse havens varen.

De AIDAperla lag ook in de haven en heeft met volle verlichting de Mein Schiff 2 uitgezwaait met veel getoeter. Ook de Hanseatic inspiration was van de partij.