5.15.3 Majesty of the Oceans


Majesty of the Seas is een Sovereign-klasse  cruiseschip van Royal Caribbean Cruises Ltd  en vaart voor door Royal Caribbean International. Ze werd gebouwd aan de Chantiers de l’Atlantique scheepswerven in Saint-Nazaire, Frankrijk, en in dienst gesteld op 26 april 1992. haar doopmoeder is Koningin Sonja van Noorwegen.

Op werd bekend dat het schip samen met de Empress of the seas zal worden verkocht.

Op werd bekend dat het schip aan Cordelia Cruises verkocht is.

Plannen om de overdracht Majesty of the Seas aan Pullmantur te verkopen in 2016 werd aangekondigd op 21 november 2014, maar in juli 2015, heeft Royal Caribbean het toch niet gedaan, in verband met grootte aanvraag.
Majesty of the Seas wordt routinematig gebruikt door Royal Caribbean op een 7-daagse cyclus die twee wekelijkse reizen omvat. Vier ’s nachts cruises opereren elke maandag tot en met vrijdag van de haven van Miami, stoppen bij Nassau, Coco Cay (een privé-eiland in handen van Royal Caribbean), en Key West. Een drie-night cruise volgt naar Nassau en Coco Cay alleen elk weekend. Echter, deze 7 daagse cyclus wordt niet meer gebruikt.

Van 2011 tot 2014 was de Majesty of the Seas  de locatie van de jaarlijkse 70.000 Tons of Metal Festival. Het festival zeilde van Miami naar een andere Caribische bestemming elk jaar voordat het terugkeerde naar Miami na vier nachten. Voor de 2015 festival, zal Royal Caribbean Liberty of the Seas het evenement te houden in plaats van de Majesty.

Op 16 mei 2016 is de Majesty of the Seas verplaatst naar Port Canaveral nu de exploitatie van een nieuwe 7-daagse cyclus met vier ’s nachts cruises varen elke maandag tot en met vrijdag, stoppen bij Nassau, Coco Cay (een privé-eiland in handen van Royal Caribbean), en één dag op zee. Een drie-night cruise volgt naar Nassau en Coco Cay alleen elk weekend.

Afbeeldingsresultaat voor Majesty of the Seas pool deck 2016

Renovatie [bewerken]
Op 12 januari 2007, ging de Majesty of the Seas 4 weken in het droogdok voor en miljoenen renovatie van het zwembad dekken, alle openbare ruimtes, restaurants, winkels, centrums en hutten. Toevoegingen zijn Johnny Rockets, The Compass Deli, Seattle’s Best Coffee, Freeze ijs, hutten, Boleros (Latin nachtclub), en andere Royal Caribbean Voorzieningen.

Majesty of the Seas ging in het droogdok op 29 april 2016 voor  verschillende upgrades, een kinderspeelplaats water speeltoestellen, een pool- filmscherm, en upgrades naar het casino.
Een 1/8 schaalmodel van de Majesty of the Seas werd gebouwd in Morsbach, door François Zanella. De Majesty of the Seas (mini) werd gelanceerd in 2005. Ze doet riviercruises in en rond Parijs.Afbeeldingsresultaat voor Majesty of the Seas (mini) 2016