1.2.9.3 Carnival Jubilee


Carnival Jubilee is het derde schip van de XL klasse van Carnival Cruise Line wat als vijde schip van deze klasse op de Meyer Werf is gebouwd. Het is het negende en laatste schip van Helios klasse. Het schip zou eigenlijk het derde schip van de Helios klasse van AIDA worden maar op werd bekend dat het schip voor Carnival gebouwd zal worden. Het is ook het tweede schip dat deze naam draagt. De Jubilee kwam in 1986 in de vaart en voer tot 2004 voor Carnival Cruise Line.

In de zomer van 2015 heeft AIDA cruises bekend gemaakt dat de samenwerking met de Meyer Werf door gaat en hebben twee schepen besteld. De 180.000 GT (Gross tonnage) schepen met 2.500 hutten zullen in het najaar van 2018 en voorjaar 2021 de vloot versterken. In februari 2018 heeft AIDA Cruises bekend gemaakt en derde schip van de Helios klasse liet bouwen

Onder het moto „Green Cruising“ dit het eerste schip zijn dat alleen met LNG vaart. Deze generatie lijkt veel op de Hyperion-Klasse. Zo zal ook het „Four Elements“ zoals het Theatrium en de vele bekende bars op het schip te vinden zijn.

Op werd het schip aangekondigt.

Op werd bekend dat het schip naar Carnival zal wisselen.

Op begon de bouw van het schip.

Op werd de kiel gelegd.

Op werd bekend dat het schip vanuit Galveston haar eerste seizoen zal varen.

Op werd bekend dat het schip later in de vaart komt.

Op 21 juli 2023 werd het schip uitgedokt.

Op 31 oktober 2023 was het schip op weg tijdens haar Ems overtocht.

In deze klasse zijn bij AIDA cruises voor het eerst single cabines en Penthouse Suiten.

Vele elementen van de AIDAprima en AIDAperla zijn te zien in het ontwerp. Zo is de Lanai bar aan de achtersteven te zien. Four elements, AIDAbeach club, er zijn nu drie glijbaanen, de golfplek is net voor het Theatrium verplaatst, en de verticale boeg mag ook niet ontbreken.

Afbeeldingsresultaat voor AIDA Helios
Gerelateerde afbeelding