5.7 Fred. Olsen Cruise Lines


Fred. Olsen Cruise Lines is een in Groot-Brittannië gevestigde cruise rederij met vier cruiseschepen. Het bedrijf is eigendom van Bonheur en Ganger Rolf en heeft zijn hoofdkantoor in Ipswich, Suffolk, in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf maakt deel uit van de Fred. Olsen Group.

Braemar       1993     2001-

Balmoral      1988     2007-

Borealis       1997     2020-

Bolette         2000     2020-

Op werd bekend dat de Boudicca en Black Watch worden verkocht

Op werd bekend dat het bedrijf de Amsterdam en de Rotterdam van de HAL hebben gekocht. De schepen krijgen de naam MS Bolette en MS Borealis.

Black Watch  1972     1996-2020

Boudicca       1972     2005-2020

Op werd bekend dat 4 schepen op zullen 22 oktober 2021 in Lissabon samenkomen
Routes variëren van populaire gebieden, zoals de Middellandse Zee, de Canarische eilanden, de Ronde van het Verenigd Koninkrijk, de Oostzee, Noorwegen, de Adriatische Zee en het Caribisch gebied, tot de langere cruisevaartroutes – ‘Around South America’ en ‘Around the World’. [Nodig citaat]Het bedrijf is ontstaan ​​in Hvitsten, een klein stadje aan de Oslofjord in Noorwegen, in 1848 door drie gebroeders Olsen, Fredrik,Christian, Petter en Andras, die hun eerste schepen kochten en een internationale rederij begonnen. Het bedrijf bevindt zich nu in de vijfde generatie van het gezin en heeft verschillende bedrijven in de scheepvaart en passagiersvaart, evenals in de luchtvaart, scheepvaart, scheepsbouw en offshore. De Fred. Olsen Group heeft ook zakelijke belangen in de sector van luxe hotel, estate management, ontwikkeling van onroerend goed en elektronica bedrijven.
Het grootste deel van het jaar zijn de schepen gevestigd in Britse havens, met cruises die vertrekken vanuit Southampton, Dover, Rosyth (voor Edinburgh), Greenock (voor Glasgow), Liverpool, Harwich, Falmouth, Londen Tilbury, Newcastle en Belfast. Een winter Caribisch vliegcruise-programma op Braemar opereert vanuit Barbados, met aansluitende vluchten vanuit Londen en Manchester.

In februari 2018 kondigde het bedrijf aan dat het hun gasten een unieke ervaring zou bieden: Fred. Olsen Cruise Lines heeft een ‘Choose Your Cruise’-reisroute aangekondigd in het voorjaar van 2018. Alle volwassen reizigers stemmen voor de havens die ze willen bezoeken, en ze zullen ontdekken welke resultaten er al op de cruise zijn.

Activiteiten
Fred. Olsen Cruise Lines bezit een vloot van vier cruiseschepen naar bestemmingen in Noord-Europa, de Oostzee, de Middellandse Zee, de Adriatische Zee, de Canarische Eilanden, het Caribisch gebied, Afrika, Canada, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Het bedrijf heeft kleinschalige cruiseschepen, variërend in grootte van 24.000 tot 43.000 GT (ongeveer). De sfeer aan boord is traditioneel Brits.

In mei 2006 had Fred. Olsen Cruise Lines de aankoop aangekondigd van een nieuw schip, Norwegian Crown, van Norwegian Cruise Line. Na de oplevering ging het schip in november 2007,  het schip het droogdok in voor renovatie en verlenging, met een vooraf gebouwd 30 meter middengedeelte dat werd toegevoegd. Ze werd omgedoopt tot Balmoral en ging begin 2008 in de vaart. Dit werd gevolgd door de uitbreiding van Braemar in de zomer van 2008. Er werd een nieuw middengedeelte toegevoegd, met nieuwe hutten en openbare ruimtes, die de omvang van 19.000 GT naar 24.000 GT (ongeveer) verhoogden.

In januari 2008 werd gemeld dat het bedrijf overwoog om een ​​nieuwbouw van niet-gespecificeerde afmetingen te bestellen bij een Koreaanse scheepswerf. [3] Als het wordt gerealiseerd, zal het schip de eerste ooit nieuwbouw zijn die voor Fred is besteld. Olsen’s cruise-activiteiten. Er werd echter nooit een nieuw schip besteld tot op heden.